Intro

Het Belgische pyjamamerk Woody, dat intussen al meer dan 25 jaar bestaat, pakte onlangs uit met een stunt die onze stoutste dromen overtrof: pyjama’s die tot leven komen. Om die op een leuke manier aan te kondigen, kwam Woody intussen twee keer bij ons aankloppen. Een droomjob!

Services

Concept CreatieScenarioCastingSet DressingCameraMontageKleurcorrectie

Door met een smartphone of tablet de print op de nieuwe pyjama’s van Woody te scannen, verschijnt het dier in augmented reality op het toestel. In eerste instantie gaat het om pyjama’s waar een dodo, een alpaca of een spookdiertje op staat, later volgt nog een volledige zoo aan dieren!

Nadat de app in de zomer van 2019 samen met een nieuwe collectie pyjama's gelanceerd werd, wilde Woody een campagne maken die een aantal weken in de cinemazalen liep. Inhoudelijk was het belangrijk om op 20 seconden tijd een evenwicht te vinden tussen de focus op de app en de nieuwe collectie. Daarnaast mocht de spot ook een humoristische knipoog bevatten.

In de brainstorm met Woody gingen we niet alleen dieper in op het concept van de video, maar bepaalden we ook welke handelingen in beeld moesten komen. De spot toont een aantal kinderen die een pyjamaparty houden en de Woody-applicatie gebruiken om de alpaca op hun kleding tot leven te wekken. Wanneer er even later aan de deur gebeld wordt, zijn zowel de kinderen als de kijker in spanning - zouden de ouders thuiskomen? 

Doordat de video vooral in de cinema vertoond wordt, konden we alle registers opentrekken. In een bioscoopzaal is de beleving een pak intenser, omdat mensen gefocuster kijken dan wanneer ze de video op hun online nieuwsfeed zouden zien. De reclamespot werd afgemixt op Cinema 5.1, zodat de audiokwaliteit van het hoogste niveau is. 

Het was niet de eerste keer dat we met Woody samenwerkten, want ook voor de aankondiging op het persevenement mochten we een video draaien. Een applicatie aankondigen die er - op dat moment - nog niet was, was geen gemakkelijke opdracht. Daarom spelen we vooral met het gevoel van anticipatie. Door te werken met een shot in een lange gang bouwen we op naar het verrassingsmoment waarop de dodo plots om de hoek komt gewandeld. 

Ook zin om op beide oren te kunnen slapen terwijl wij met je video aan de slag gaan? Contacteer ons hier!

 

Client

The Woody Group

Our team

Director - Benoit De Clerck
Producer - PJ & Wouter Van Parys
DOP - Yann De Moerloose
Editor - Kevin De Vogele
Grading - Xavier Dockx
Sound - Thomas Houthave

© 2009 — 2022 Cnocspot